HATAY / SAMANDAĞ - Koyunoğlu İlkokulu

Kurum Standartları Modülü

Proje taslağı/ Project outline

• Proje Hakkında

Veli ve Çocuk Kütüphanesi Projesi'nin amacı, çocuklara ve velilerine kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmaktır. Veliler için seçilmiş olan kitaplar onların, kişisel gelişimine, çocukları ile olan iletişimine katkı sağlayacak nitelikte olmasına; çocuklar için seçilen kitaplar ise onların, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirecek, kitap sevgilerini arttıracak, kitap okuma alışkanlığı kazandıracak nitelikte olmasına dikkat edilmiştir. Evde yapılan okuma saatleri ile ebeveynlerin çocuklara rol model olması ve bunun devamında çocukların da bu okuma saatlerine katılması ile okuma/inceleme alışkanlığı kazandırılması planlanmıştır.

Hedefler

• Aile ile birlikte verimli zaman geçirmek
    • Ebeveynlere ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak
    • Velilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak
    • Çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunmak
    • Çocukların yorumlama gücünün geliştirmek
    • Çocukların çevresi ile olan iletişimini geliştirmek
    • Çocukların kitap sevgilerini arttırmak
    • Çocukların okudukları kitaplarla öğrenme sürecine de katkı sağlamak
    • Okulda veli ve çocuk kütüphanesinin oluşturulması
    • Çocuklarla birlikte kitap oluşturmak

Çalışma Süreci

1. Çocukların ve velilerin belirlenmesi
    2. Velilerin ve çocukların düzeyine uygun kitapların belirlenmesi
    3. Ekim, Kasım aylarında velilerin evde iki haftalık sürelerle kitapları okuması
    4. Aralık 2021-Mayıs 2022 ayları arasında evde kitap okuma saatlerine çocukların dahil edilmesi
    5. Çocukların okudukları kitapları her hafta sınıf ortamında öğretmen rehberliğinde anlatması
    6. Çocukların kitaplardan birini seçerek aile büyüklerinden birine anlatması ve fotoğraflaması
    7.  Kitap okumaları bittikten sonra her çocuğun bir kitap kahramanını seçerek kostümünü hazırlayıp 'Kahramanların Yürüyüşü' defilesinin yapılması
    8. Çocukların resim çizmesi ve bu resimler üzerinden bir hikaye oluşturularak bir çocuk kitabının oluşturulması
    9. Velilerin ve çocukların okudukları kitapların bir araya getirilerek bir 'Veli ve Çocuk Kütüphanesi'nin oluşturulması

Beklenen Sonuçlar

• Ebeveyn-çocuk arasındaki iletişimin güçlenmesi
    • Ev ortamında ebeveyn-çocuk arasında verimli vakit geçirilmesinin sağlanması
    • Çocuklara küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazandırılması
    • Ebeveynlerin kişisel gelişimine katkıda bulunulması
    • Okuduğu kitabı canlandırarak kitap-çocuk arasında bağ kurulması ve kitap sevgisinin kazandırılması.

About The Project(Proje Hakkında)

• Öğrencilerimizin "Geri Dönüşüm" ile ilgili edindikleri temel bilgileri davranışa dönüştürmeyi amaçlıyoruz.. Kaynakları dikkatli kullanmaları, bu davranışlarla okulundaki diğer öğrencilere ve çevresine örnek olarak farkındalık oluşturmak ve doğayı koruyup güzelleştirmeyi amaçlıyoruz.